HİZMET ŞAMPİYONU”

 HİZMET ŞAMPİYONU”

ALTINOLUK TÜYEV, HİZMET ŞAMPİYONU”

Edremit’in ilçesi Altınoluk Beldesinde çalışmalarına devam eden Türk Kültürünü Yaşatma Vakfının (TÜYEV) yaptığı sosyal yardımlar ile büyük ilgi çekiyor. TÜYEV Başkanı İsmail Tok, “Gönül Mağazası olarak, alan el ile veren el arasındaki köprüyüz” dedi.

Edremit’in Altınoluk Beldesinde 1996 yılında kurulan Türk Kültürünü Yaşatma Vakfının (TÜYEV) yaptığı sosyal yardımlar ile Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Komisyonlarından teşekkür mektupları ile takdir edilen çalışmalarını daha da arttırdı.

Altınoluk Beldesinde 1996 yılından bu güne “Alan el ile veren el arasındaki köprü olan Sevgi Mağazası” ile Altınoluk ve çevresindeki 1200 ailenin yoksul ve yardıma muhtaç kişilere çeşitli yardımlar yapıldığını açıklayan TÜYEV Başkanı İsmail Tok, 2012 yılında Sosyal Sorumluluk Projesi çerçevesinde başlattığı “Mavi Kapak Kampanyasıyla” alınan son 5 tekerlekli sandalye ile toplam 41. inci tekerlekli sandalyeyi engellilere teslim ettiklerini açıkladı.

Bu güne kadar 33 ton gazete kağıdı ve 7 tonda plastik ambalaj ve pet şişe topladıklarını, Edremit Körfezi Tasavvuf Müziği Derneği ile düzenledikleri Kutlu Doğum Haftasında “Altınoluk’ta 2011 Yılının En İyileri”ne plaket verdiklerini ve çalışmalarını daha da arttırdıklarını açıklayan Başkan İsmail Tok, elbise, ayakkabı, çanta, kırtasiye ve gıda ihtiyaçlarını karşılayan yardımlar yanı sıra geçtiğimiz yıl Orman Haftası ve Şehitler Haftasının peş peşe gelmesi nedeniyle “Her Şehide Bir Fidan Kampanyası” ile 5000 fıstık çamı fidanını ücretsiz dağıtıldığını açıkladı.

Çevreci, engeliler yararına kurulan dernekler, kültür ve yardımlaşma dernekleri gibi dallarda hizmet veren dernekleri başarılarıyla geride bıraktıklarını açıklayan TÜYEV Başkanı Tok, Çalışmalarımız birçok belediye tarafından “Örnek Çalışma” seçilirken yaptığımız hizmetler ise birçok dernek ve vakıflara ilham kaynağı oluşturduğunu ve bundan dolayı büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Geçtiğimiz Kurban Bayramı sabahı dağıttığı Türkçe Kuran-ı Kerim, Ramazan`ın ilk teravihinde Altınoluk Camilerinde tüm cemaate dağıttığı “Seccade ve imsakiye’ ile kendilerinden konu ettiren Başkan Tok, "TÜYEV olarak hiçbir karşılık beklemeksizin ülkemizin bütünlüğü, halkımızın birlik ve beraberliği için ne yapılması gerekiyorsa yapmaya hazırız. Ülkemizin doğusu da batısı da bizim. 1000 yıllık kardeşliğimizin pekişmesi için var gücümüzü harcamaya hazırız” dedi.

“Kısıtlı imkânlarla bunları yapabiliyoruz. Büyüklerimiz bize daha fazla imkânlar sağladıklarında neler yapabileceğimizi göstermeye hazırız. Hizmetlerimiz artarak devam edecektir” diyen Tok, “Şu mübarek Ramazan günlerinde yoksul ve yardıma muhtaç kişi ve ailelere çeşitli yardımlar yanında erzak dağıtımlarımız devam ediyor. Gönül Mağazası olarak, alan el ile veren el arasındaki köprüyüz" diye konuştu ve yardımseverlerin derneğimize destek olmasını beklediklerini söyledi. Enver DOLGUN- ALTINOLUK



  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli